ogenjduse@gmail.com I Naročilom nad 80€ pripada brezplačna dostava
0,00 

Kristali in sveta geometrija

amethyst, violet, purple-265348.jpg

Kristali – ta čudovitost naše prelepe Zemlje. Vedno sem čustila, da so tukaj z nekim globjim namenom saj imajo fascinantne lastnosti in so povezani z bistvom življenja. Lahko nam pomagajo razumeti več o sebi in delujejo kot močna orodja, s katerimi lahko delamo, rastemo in spoznamo svojo božanskost ter namen. Imajo zapis tako kot je naš DNK. Ta zapis urejajo načela svete geometrije. To lahko vidite v strukturi kristalne mreže, s tem, kako so znotraj razporejeni atomi ali molekule.

Kristali so zgrajeni iz geometrijskih oblik, ki vključujejo kvadrate, trikotnike, šestkotnike, paralelograme, romboide ali trapeze. Te oblike se združujejo v različne kristalne oblike, ki imajo splošna imena glede na njihovo notranjo geometrijo. 

Vsak atom v kristalu je dinamičen, sestavljen je iz delcev, ki se v stalnem gibanju vrtijo okoli središča. Čeprav se kristal od zunaj morda zdi miren, ni čisto tako, saj je to molekulska masa, ki vibrira na določeni frekvenci. To daje kristalom njihovo energijo.

Kristali se oblikujejo v skladu z določenimi razmerji, harmonijo in simetrijo. Vzorce svete geometrije lahko najdete povsod po vesolju od rož, školjk in celo v človeškem telesu. Kristali so med najpopolnejšimi utelešitvami svete geometrije, s simetrijo, redom, ponavljanjem določenega vzorca načrta znotraj svoje strukture.

En primer tega je pirit, ki pogosto naravno raste kot kocke in ima v notranjosti kubično mrežno strukturo. Kristali kremena imajo naravno šeststransko šestkotno obliko. Nekateri kristali rastejo v rekah, drugi z izhlapevanjem vode, kot kristali soli ali sladkorja. Nekateri kristali rastejo v jamah, kot so stalaktiti in stalagmiti, ki nastanejo sčasoma, ko se minerali odlagajo zaradi kapljanja vode. Nekateri kristali rastejo globoko v notranjosti zemlje s plastmi toplote in pritiska. Kristali se oblikujejo na različne načine, vendar se vsi oblikujejo v skladu s sveto geometrijo. Atomi ali molekule se poravnajo v obliki mrežne strukture.

Vsak kristal je edinstven in unikaten, pri čemer noben kristal ni enak drugemu. In tisto, kar ga dela posebnega pa so napake v kristalu. Barve in lastnosti kristalov so različne v vsakem kristalu zaradi napak, vključenih v strukturo kremena. Nečistoče, vgrajene v mrežo, so tisto, kar daje kristalom njihov značaj in edinstvenost. 

Kristali so res nekaj posebnega in niso samo živo bitje ampak tudi knjižnica obsežnih znanj, do katere lahko dostopamo v kolikor s kristalom razvijemo spoštljiv odnos in jo tudi uporabimo.  Sama se z vsakim kristalom, ko ga kupim tudi povežem in mu dovolim, da mi pokaže tisto kar mi želi. Z njimi se povezujem na na različne načine, ki mi pomagajo se z njimi sporazumevati. Sama menim, da imajo kristali pomembno vlogo na naši zemlji, le da z njimi še ne znamo pravilno ravnati, a bo tudi zato prišel kmalu pravi čas, ko bomo le te znali pravilno uporabljati in z njimi navezati stik ter spoštljiv in prijateljski odnos.

Kristali so uporabno orodje, ki nam pomagajo na naši poti, pri naši rasti, zdravljenju, ozemljitvi in opolnomočenju. So čudovita bitja, s katerimi lahko razvijemo res lep odnos in uporabimo to čudovito energijo v našem vsak danu. 

Svojega lahko naročiš TUKAJ – dovoli, da te kristal izbere in mu dovoli, da ti preda tisto kar potrebuješ.

 
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram