ogenjduse@gmail.com I Naročilom nad 80€ pripada brezplačna dostava
0,00 

PO POTI MOJIH ZMAG – KAKO SEM SI POZDRAVILA ŠČITNICO

Vsak od nas nosi svojo zgodbo vzponov, padcev, bojev, porazev in zmag. In ravno vse te izkušnje nas mojstrijo v samem življenju. Kadar svoje duše ne slišimo ali pa jo ignoriramo več mesecev ali celo let pa lahko preko našega fizičnega telesa sporoča znake skozi bolečino ali boleznijo. Saj ravno takrat, ko nam fizično telo odpove oziroma, ko se z njim nekaj dogaja se ustavimo in si namenimo čas, da slišimo, vidimo in čutimo.

Spomnim se časa po svojem drugem porodu, ko so mi najprej odkrili blago poporodno depresijo, ki se je po mojem mnjenju vlekla že od prvega poroda in je bila splet čisto drugih dejavnikov kot pa samega poroda. A danes bom govorila o drugi diagnozi, ki sem jo dobila kakšno leto po drugem porodu – povečanje delovanje ščitnice – bazedovka.

Na kontrolo ščitniških hormonov sem odšla mislim da februarja 2020, saj sem nekaj časa v sebi vedela, da nekaj ni vredu, da se z mano nekaj dogaja. Kljub temu, da sem veliko jedla, je moja teža drastično padala. Moja teža je nihala od 48kg pa največ do 51kg. Po vsakem obroku sem šla v roku 15min na stranišče. Moje srce je med tem, ko sem počivala in ležala razbijalo kot da bi hodila v hrib. Zmanjkovalo mi je sape. Vedno bolj sem bila utrujena skozi cel dan in moje telo je kar naprej hrepenelo pa spanju čeprav sem ga imela dovolj. Bila sem razdražljiva, občutljiva in vzkiplljiva.

Vedela sem, da je nekaj narobe. Govorila sem z zdravnico in ji vso dogajanje z menoj povedala. Kljub temu, da sva po porodu že dali ščitnico pregledati, se je zdravnica vseeno odločila, da jo dava ponovno. Še isti dan, ko sem oddala kri, me je zdravnica izven svojega delovnega časa poklicala in rekla, da je stanje hormonov katastrofalno in, da mi je izdala napotnico pod nujno ter, da naj takoj naslednji dan grem na polikliniko na pregled. Moj sum, da nekaj ni OK je bil potrjen.

Ko sem prišla naslednji dan na pregled mi je prijazni zdravnik opravil ultrazvok ščitnice in potrdil, da je ščitnica povečana ter postavil diagnozo Bazedovka. Vprašal me je, če sem zaposlena in kje delam. Povedala sem mu, da sem zaposlena v Merkatorju in je rekel, da nikakor ne smem iti delati, da bom do nadaljnega na bolniški saj ne smem biti v stresnem okolju. Oddala sem še kri ter prejela terapijo. Pripisali so mi dve vrsti tablet, katere sem začela jemati a, v sebi sem vsakič slišala glas, da naj s terapijo neham in si pomagam drugače.

Tablete sem jemala nekaj časa, nato pa sem se odločila, da si bom pomagala drugače. Z alternativo. Ker sem vedela, da si lahko ščitnico pozdravim brez tablet, sem se podala na pot energijskega zdravljenja ter odprave vzroka v sebi. Ker sem takrat že poznala energijsko zdravljenje in opravila tudi tečaje sem vzela stvari v svoje roke in začela s potovanjem vase in v svoj energijski sistem.

Ščitnica je povezana z grlom torej z grleno čakro, zato sem se podala na raziskovanje svoje grlene čakre. Svojega izražanja. Grlena čakra predstavlja sedež naše komunikacije, izražanja in avtentičnosti. Začela sem se spraševati, kje se ne izrazim dovolj, kje ne izražam svoje resnice, svojih misli in čustev zaradi strahu pred sodbo ali zavrnitvijo. Kje sem na področju komunikacije tlačena ali se tlačim sama…Pogledati sem morala v svoje skrite kotičke, katere sem dolgo časa skrivala in jih nisem želela videti. Spraševati sem se začela tudi kje ne poslušam sebe, kje morda ne poslušam drugih in tako začela delati na čiščenju, zdravljenju in uravnotežanju svoje grlene čakre.

Vsak dan sem svojo grleno čakro čistila in negovala, zavestno sem začela opazovati sebe, svoje misli, besede in dejanja. S tem sem spoznavala kje si ne dovolim izražanja, kje s težavo izrazim sebe in svojo avtentičnost in sem tako z malimi koraki vsak dan začela premagovati in spreminjati te dele sebe.

Ko sem se zalotila, da delam zopet po starem sem se opomnila in naredila drugače. Ta pot je od mene zahtevala pogum, da sem si sproti priznala kje se zatikam in premagovala strah pred zavrnitvijo. Da sem zavestno spremljala sebe dan za dnem ter delala tako na fizičnem kot energijskem telesu.
Začela sem tudi hoditi na različne delavnice in tečaje, ki so mi pomagali skozi to mojo pot potovanja vase, veliko sem meditirala, in delala z žarki kreacije ter se skozi meditacije povezovala s svojim telesom in svojimi čakrami. Vsak dan sem se povezovala s kristali in si polagala posamezen kristal na grlo in dovolila kristalu, da naredi svoje.

V tistem obdobju sem se morala soočati z veliko svojih senc in delati shadowwork ter zdraviti svoje rane. Priznam ni bilo lahko a vedela sem, da je vredno.
Vsakič, ko sem želela dvigniti roke, se je v meni oglasil glas, ki me je bodril in potiskal naprej.
Vso znanje, ki sem ga do takrat nabrala in vsak napotek svoje intuicije – tistega notranjega glasu sem uporabila, za svoje zdravljenje, uporabila sem ga ZASE – za svoje potovanje v globine sebe. Svoje zdravljenje sem usmerila tudi na družino in otroka ter k temu pristopila celostno.

Veliko sem tudi pisala in s pisanjem izrazila svoje misli in občutke, družila sem se veliko z naravo, vodo, drevesi ter iskala dodatne tehnike, ki mi pomagajo.

Nato je prišel dan prve kontrole. Oddala sem kri in nato čakala na izvide. Izvidi so pokazali izboljšanje a vseeno je pisalo da nadaljujem s terapijo – ki je seveda nisem jemala. Bila sem zelo vesela, ko sem videla, da moje zdravljenje, ki ga izvajam tako na energijskem kot fizičnem nivoju pomaga in nadaljevala s tem.

Nato je prišel dan druge kontrole, zopet oddam kri in čakam na izvide. Nato pridejo izvidi katerih sem se res razveselila. Na njih je pisalo, da je ščitnica v normalnem stanju in da terapija ni več potrebna ter, da lahko zaključim bolniški stalež.

Bila sem resnično vesela, da sem zaupala sebi, svojemu glasu. Da sem s pogumom raziskovala sebe in si upala pogledati tudi tiste dele, katere dolgo časa nisem želela videti. Da sem s tem zdravljenjem pozdravila določene rane in svojo ščitnico spravila v red.

Bila sem resnično hvaležna in vse to kar sem se naučila na tej poti tudi nadaljevala naprej. Na tej poti sem se resnično naučila veliko, spoznala sem kako je vse povezano in res pomembno, da vsak dan namenimo čas sebi, negovanju našega energijskega in fizičnega telesa. Da se soočamo s seboj in zavestno plujemo skozi dan.
Pomembno je da odkrivamo dele sebe, se spoznavamo in ponovno spominjamo resničnega sebe.

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram